Zaterdag 24 augustus 2019

Wedstrijdverslag Brakel

Gepost op: 14 april 2007

Ik ben weer levend teruggekomen uit Brakel. Allereerst, wat een asociale hitte zo vroeg in april. Brakel hoort op z'n minst in een koud windje gereden te worden. Voor regen is het parkoers iets te gevaarlijk dus dat is ook niet nodig maar die hitte bevalt me niks. De Bild meldde alweer een hitterecord uit 1904 dat gebroken was. Maargoed, meteorologie is niet mijn vak dus maar gauw over op het skeeleren. Voor de liefhebbers even een overzichtje van het +/- 940m lange parkoers in Brakel:
Bron: http://www.dennisspijkerboer.nl


Vanaf de start werd er zoals altijd meteen aangevallen op jacht naar de punten voor de leiderstrui en het 3-ronden klassement. Volgens mij de eerste of tweede keer in de afdaling meteen een serieuse valpartij. Hopelijk hebben de jongens het gehouden bij wat schaafplekken.
Zoals verwacht een ijzersterke Koen Verweij die vrolijk met de handjes op de rug van het weer genoot en ondertussen iedereen aan het zweten hield. Halverwege na de eerste premie sprints ontstond dan eindelijk een serieuze kopgroep waarin ik natuurlijk niet aanwezig was daar ik het al zwaar genoeg had met hoesten en proesten. Het tempo was dus op goed niveau. Zo af en toe vielen er achter aan het peleton dan ook wel wat mannetjes af.
Dankzij enkele kanjers die voorop aan het beuken waren werd het kopgroepje ingerekent. Uiteindelijk een massasprint die gemakkelijk gewonnen werd door Koen Verweij, Frans van Winden op 2 vlak gevolg door Dennis Spijkerboer. Verder een zeer actieve Compagner en Tange in de wedstrijd. Die moeten we op de langere parkoersen goed in de gaten gaan houden!

Het is dus wel weer duidelijk wie de concurrentie is in een eindsprint. Ik had moeite om het tempo aan het eind bij te benen en finishte op enkele seconden achter in het peleton op een 26ste plaats. Goed genoeg na een weekje griep en geen training. Onderweg voelde ik natuurlijk al wel iets een branderig gevoel aan m'n voeten. De oorzaken werden na t uitdoen van m'n skeelers dan ook gauw duidelijk, 2 fikse blaren op elke voet:


Update: blaren na 2 dagen
Daarnaast moet ik opmerken dat ik vandaag voor het eerst op Matter wielen heb gereden en ik moet toegeven, ze bevielen best wel. Genoeg grip, lage weerstand dus een prettige rol. Ik ga ze vaker gebruiken dus. Voor de volledig uitslag kan je terecht bij de skatebond!