Zaterdag 24 augustus 2019

Baanwedstrijd Purmerend

Gepost op: 26 april 2007

Een baanwedstrijd in Purmerend op woensdag avond betekend vroeg weg. Uiteindelijk een half uur in de file gestaan dus het viel allemaal wel mee. Het was gelukkig geen 28 graden zoals het hier in Steenderen was dus redelijk omstandigheden. Voor aanvang van de wedstrijd een minuut stilte ter nagedachtenis aan Frank van Hest waarbij ik zelf 3 geweldige trainingsjaren gehad heb. Ik zal hem herinneren als een man met kennis met op zn tijdje een geintje.


Maargoed, na de stilte meteen ophef over enkele rijders die hun transponder niet bij zich hadden. De jury vond het nodig om nu eens een keer echt de papieren na te leven en deze rijders uit te sluiten van deelname. Ik ben niet de enige die dit redelijk triest vond. Geef de rijders een boete en laat ze gewoon lekker racen. Eventueel om de straf harder te maken, uitsluiting van klassementspunten uit te delen.

De avond begon met 500m series. Ik ben niet zon zeurderig typje maar de serie indeling sloeg nergens op. De eerste serie bestond uit 3 rijders, gevolgd door series van 4, 6 en 5 rijders. Ik gok dat er hierover niks in de reglementen staat. Maar ok, ik mocht starten in de 2de serie. Die ging verre van vlekkeloos en ik was gewoon duf aan het rijden. Weinig explosiviteit en het rolde allemaal niet lekker. Na de series had ik de skeelers al uit gedaan maar tot mijn verbazing was ik door op tijd. De halve finale was hetzelfde verhaal, het liep gewoon niet. Waarom snap ik niet, misschien toch maandag te zware krachttraining gedaan. Uiteindelijk als 9de terecht gekomen in de uitslag.


Foto www.dennisspijkerboer.nl

Over de 3km in lijn en de 10km puntenkoers kan ik kort zijn: het liep gewoon niet. De basissnelheid was te laag en echt heel moe werd ik dan ook niet. Ik kon het gewoon niet bijhouden, laat staan meedoen. Ik eindigde op beide afstanden dan ook als laatste. Een off-day dus. Maargoed, aankomend weekend weer een mooi parkoers in Emmeloord met een leuk bochtje vlak na de finish...45 minuten heerlijk afzien dus!

Volledige uitslagen Skatebond: Heren - Dames