Zaterdag 24 augustus 2019

3 dagen NK in Heerde

Gepost op: 19 mei 2007

Het NK baan zit er weer op. Dit jaar vond dit alles plaats op de piste van Skeelerclub Heerde. 3 dagen lang werd er gestreden voor diverse titels. Ik zit al 2 weken wat minder goed in m’n vel en dat bleek ook wel uit de uitslagen. Ik kwam gewoon basissnelheid te kort om voorin mee te doen. Met een 9de plaats op de 300m, een 10de op de 500m, een 16de plaats op de 1000m en de 4de klassering op de aflossing heb ik mij de afgelopen drie dagen prima vermaakt. Mooie sport gezien onder mooie weersomstandigheden. Volgend jaar ga ik echt vlammen op een fatsoenlijke baan...

Op donderdagmiddag begonnen we natuurlijk met mijn favoriete afstand de 300m tijdrit. Gelukkig hoefde ik als B-rijder zijnde niet als een van de eerste te starten zodat ik wist met welke tijden ik rekening moest houden. Mijn opening was slecht, er moet nog zeker 5 tienden af wil ik meedoen in de bovenste regionen van het klassement. Technisch gezien verliep de race verder prima alleen misste ik het explosieve, het lompe waardoor ook mijn topsnelheid veel te laag was. Dit resulteerde in een teleurstellende tijd van 29,51. Het gevoel was niet verkeerd zoals gezegt, ik reed voor mij doen netjes, maar misschien kwam dat puur door het missen van de echte explosiviteit.

Foto's 300m tijdritFoto: skeelerhuus.nl


Foto: skeelerhuus.nl


Foto: hdeboer.nl


Foto: skeelerhuus.nl


Foto: skeelerhuus.nl

De échte fansFoto: skeelerhuus.nl

Op vrijdag morgen volgende voor mij de 1000m series waarbij ik de eerste ronde heerlijk op kop geslingerd heb. Daarna begon de rest er genoeg van te krijgen en het tempo ging de hoogte in. Ik kon tot de laatste ronde redelijk volgen, nog wat inhaalacties gepoogd te doen maar het mocht niet baten, de halve finales waren buiten bereik. Om twee uur zat ik dan ook alweer in de auto richting Steenderen. Nog wat uitgefietst en ontspannen voor de races op zaterdag.

Foto's 1000m seriesFoto: timmermanpowerslide.com


Foto: timmermanpowerslide.com


Foto: timmermanpowerslide.com


Foto: hdeboer.nl

Foto: timmermanpowerslide.com


Foto: timmermanpowerslide.com


Foto: timmermanpowerslide.com

De laatste individuele afstand op het programma was de 500m. Met 2 potentiele winnaars in de serie zat er weinig anders op dan het tempo meteen flink op te voeren. Alleen dit plan viel bij de start al in duigen, ik kon achteraan beginnen en vooraan werd er gewoon doorgereden. Achteraf had ik eerder naar voren moeten schuiven en misschien een iets scherpere tijd kunnen neerzetten. Helaas ook hier geen finale plaats. Als dagafsluiting volgde de aflossingkoers nog. Ik startte samen met Dennis Spijkerboer en Gerard Haasjes in het Lindenholz tenue. Met nagenoeg geen training op dit onderdeel was er weinig te verwachten. De eerste 3 ronden gingen prima met ondermeer koppositie in de race en goede aflossingen, alleen daarna verslapte de concentratie en konden we het tempo ook niet meer bij benen. Dankzij een diskwalificatie van het “van Lingen” team als 4 geklasseerd.