Zaterdag 24 augustus 2019

Droog of nat? - Achtervolgen in Ommen

Gepost op: 11 juli 2007

Dinsdagmiddag. De tas inpakken om je vervolgens klaar te maken voor wederom ee B-wedstrijd. Ditmaal in het Overijsselse Ommen. Onderweg al een alternatieve route genomen wegens de file voorspellingen. Hoorde ik halverwege op de radio dat de snelweg bij Heerde compleet afgesloten was. Erg blij dus dat we een andere route gereden hebben en we gewoon op tijd aan de start konden verschijnen. Dit, helaas, in tegenstelling tot sommige andere rijders...Onderweg nog enkele buien over ons heen gehad. Ik maakte me al op voor een compleet natte race.

Eenmaal aan de start viel het allemaal wel mee. Het parkoers was half droog dus de snelheid kon er wel redelijk ingehouden worden. De verrassing was wederom mister Hoogeveen. Zoals wel vaker demareerde hij al vroeg in de race. Wat niet vaker gebeurt is dat die alleen weg blijft. Ik voelde me gelukkig erg fit op het door woonwijken slingerende parkoer. Lekker voorin meedraaien, hier een daar wat collega’s irriteren en mijn tijd uitzitten in het peleton tot de eindsprint was de gedachte.

Daar kwam helaas na een half uur een abrupt einde aan: kramp. Is niet de eerste keer dit seizoen maar ditmaal al na een half uur beiden kuiten. Viel niet meer mee te rijden dus stoppen was de enige optie.

#$%^&@, ik reed nog niet eerder zo sterk, al zeg ik het zelf, dit seizoen. Zeker als ik de eindsprint zag, had ik goede kansen op een podium plek. Moet ik wel bijzeggen dat dit om plek 2 en 3 ging, Hoogeveen had tegen die tijd het peleton een ronde gelapt. Fenomenaal, rustig aan doen kent de jongen niet. Bij mezelf had ik met een halve ronde voorsprong gedacht ik doe het wat rustiger, Jouke buffelt gewoon door op 110%...

Wat mij rest is een bezoekje aan een fysiotherapeut om mijn kuiten even te analyseren. Te weinig drinken is nu uitgesloten. Waarschijnlijk zijn de spieren erg (te) kort en zal ik dagelijks moeten gaan rekken...pff