Zaterdag 24 augustus 2019

Iets te enthousiast in Staphorst

Gepost op: 14 juli 2007

Op een zonnige namiddag stond de traditionele race op het prachtige parkoers in Staphorst op het programma. Het is voorzien van een 300m klim, gevolgd door een heerlijke afdaling richting een stinkende sloot voorafgegaan door een scherpe bocht. Het parkoer staat dus garant voor spektakel.

Zo ook voor mij. Na 3 ronden al alleen een stuk voor het peleton rijden nadat ik een downhill strategie toegepast had in de 250m afdaling. Ik vond het allemaal nog wel meevallen qua energie verspilling maar daar kwam ik gauw op terug. Na enkele rondjes afzien in het peleton moest ik helaas afhaken.

De wedstrijd natuurlijk wel uitgereden maar het ging gewoon iets te hard voor mij vandaag. De laatste ronde nog even vol door getrokken en tot mijn verassing GEEN kramp. Van de week sinds 2 maanden weer een krachttraining afgewerkt en dat heeft dus een positieve invloed gehad. Moet ik dus maar wat vaker doen zon sportschool bezoekje. Nu even 2 weken ontzettend veel fietsen en skeeleren om in Otterlo weer eens serieus mee te doen in de finale, zonder kramp of andere slechte excuses...