Zaterdag 24 augustus 2019

Op en neer in het Limburgse Beek

Gepost op: 12 augustus 2007

Een van de laatste wedstrijden in de Unive World on Wheels competitie stond vandaag gepland in het Limburgse Beek. Een keer de andere kant op rijden. Zie je weer eens wat andere snelwegen. Ook leuk voor de Noordelingen die nu ook eens een keer een flinke rit in de auto mogen maken. De meeste trouwens wel, daar ik weing Limburgse skeeleraars ken. Maargoed, zeuren over de reisafstand is meer een gewoonte dan een echt negatieve factor van de sport.

Onder zonnige omstandigheden gingen wij B-rijders om 15:00 van start voor de standaard 40 minuten plus 3 ronden. En dat waren heel wat leuke ronden. Het parkoer bevatte een levensechte haarspeld bocht, voorzien van een laag grof alsfalt. Lekker glijden op volle snelheid dus. Daarnaast mochten we deze keer over het marktplein van Beek racen. Deze was bestraat met mooie vierkant, ruwe stenen met hier en daar was ijzeren uitsteeksel erop. Was je eindelijk bekomen van het marktplein, mocht je proberen een heerlijke drempel, met goten jaja, te overleven. Het viel uiteindelijk allemaal wel mee. Het marktplein was een gemakkelijk plek om in te halen, om vervolgens in de remmen te gaan om de scherpe bocht na de drempel te nemen. Maargoed, niet zeuren maar skeeleren.

Dat ging nog best lekker vandaag. De beentjes waren redelijk fit. Lekker mee gedraaid in het peleton en geen rare kamikaze acties uitgehaald. Nog wat punten gepakt voor het 3 ronden klassement en daarna rustig gehouden om volle bak de laatste 3 ronden te kunnen rijden en wellicht een groot aantal punten voor het klassement te pakken. Toch vond niet iedereen dat een goed idee. Met nog 10 ronden te gaan besloot er een kopgroepje van 6 roet in mijn eten te gooien. Hoe durfden ze? Mja ik had het op dat moment even niet allemaal op een rijtje dus ik maar afwachten in peleton(netje: schande jongens, waar blijven de andere B-rijders? Zo gaat de sport ten onder als niemand komt opdagen...). Helaas hadden mijn kuiten geen zin om zich te bemoeien met de eindsprint om de 7de plek en daarom besloten ze maar om mij wederom te voorzien van een portie kramp. @^#:%^&* Zat niks anders op dan rustig uitrijden. Een teleurstellende 17de plek als resultaat...