Zaterdag 24 augustus 2019

Dat was het skeeleren 2007

Gepost op: 26 september 2007

Zo het skeelerseizoen zit er weer op. De laatste wedstrijd werd afgewerkt in Rijssen. Daar ik niet in goede conditie verkeerde had ik als doel de wedstrijd uitrijden op een acceptabele achterstand. Nja, uiteindelijk 2 ronden achterstand en de 2de helft gelukkig wel het peleton bijgehouden. Maargoed, dat wist ik bij de start al wel.

Dan maar even terug blikken op het seizoen. Ik kwam erg goed de winter uit. Extreem zware krachttraining gedaan wat zo zijn vruchten afwierp op de sprint. Het seizoen begon dan ook meteen met een 4de plaatst op de 300m in Wolvega. Daarna veel op de fiets gezeten om ook de B-wedstrijden goed aan te kunnen. Hier en daar toch enkele top 5 plaatsen behaald met als hoogtepunt de thuiswedstrijd in Vorden waar ik net naast het podium eindigde.

Helaas enkele blessures gehad die het onmogelijk maakten om te trainen op de skeelers. De pijn was in de wedstrijden te overleven maar de trainingen allemaal op de mountainbike afgewerkt. Had ook 1 voordeel: ik heb alle B-wedstrijden behalve Steenwijk volledig uitgereden. Dit in tegenstelling tot de vorige jaren. Een nadeel was dat de baanwedstrijden voor geen meter liepen. De basissnelheid lag te laag en dat was duidelijk terug te zien in de, teleurstellende, resultaten.

Volgend jaar pakken we het anders aan. De winter draaien we wederom voor 80% in de sportschool en daarnaast veel fietsen. Doel is dan ook weer mee doen op de sprints en de overige afstanden op de baan. Gewoonweg omdat dit mooi is. De wegwedstrijden gewoon lekker toeren maar t is gewoon onmogelijk om de sprint te combineren met wegwedstrijden. Op dit moment in ieder geval.